Üniversitemizde Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi düzenlendi

Üniversitemizde Destek AFAD Gönüllüsü Eğitimi düzenlendi. Üniversitemiz Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 27 Kasım 1 Aralık tarihleri arasında Göztepe Yerleşkesi ve AFAD Yeşilköy Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nde düzenlenen 5 günlük eğitime, akademik ve idari personel yanında çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 80 kişilik bir grup katıldı. Eğitimin Göztepe yerleşkesinde yapılan ilk 3 gününde, ilk yardım, iletişim ve hafif arama kurtarma konularında teorik eğitimler yapıldı Eğitimin son iki günü ise Afad'ın Yeşilköy'de bulunan Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü Tesislerinde gerçekleştirildi. Burada katılımcılara, çadır kurma, deprem enkazında çalışma prensipleri, arama kurtarma ve yangın konusunda uygulamalı eğitimler verildi. Katılımcılar eğitim sonunda Destek AFAD Gönüllü sertifikası almaya hak kazandılar. Üniversitemizde afetler ve acil durumlar ile ilgili hazırlıkları yürütmekte olan Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü, eğitimi tamamlayan gönüllü grubunun üniversitemizde afetlere hazırlık konusunda yapılacak çalışmalara önemli bir katkı sunacağını bildirdi. Üniversitemiz yerleşkelerinin başta depremler olmak üzere afetler sırasında doğal toplanma alanları olması Destek Afad Gönüllülerinin önemini bir kat daha arttırıyor. Destek AFAD gönüllülerinin aldıkları eğitim sayesinde afetler sırasında sağlık, barınma, beslenme, tahliye, kurtarma gibi birçok konuda üniversitemiz yerleş kelerinde toplum yararına önemli hizmetler vermeleri bekleniyor.