Üniversitemizde Orman Yangınları İle Mücadele Gönüllüsü Eğitimi Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü bünyesindeki Sivil Savunma Uzmanlığı Birimi’nin organize ettiği “Orman Yangınları ile Mücadele Gönüllüsü Eğitimi" 25 Ekim Çarşamba günü Mehmet Genç Külliyesi’nde düzenlendi.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 100 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen eğitimde, katılımcılara yangın ve yanma bilgisi, orman yangınlarının başlangıç ve gelişim safhaları, orman yangını söndürme teknikleri, orman yangınları ile mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar gibi konularda bilgiler verildi. Eğitimi düzenleyen Orman Bölge Müdürlüğü Yangınla Mücadele Şube Müdürü İkram Çelik, gönüllülerin sayısının hızla arttığını ifade ederek orman yangınları ile mücadelede toplumun bilinçlendirilmesinin önemini vurguladı.  Çelik, teorik eğitimde başarılı olup gönüllü olmak isteyen adaylara, Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönüllü kimlik kartı ile teçhizat verileceği, gönüllülerin Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan tatbikatlara katılacakları ve yangınlarda ihtiyaç duyulması halinde göreve çağrılacakları bilgisini paylaştı. Koruma ve Güvenlik Şube Müdürü Uğur Cinoğlu ise, eğitime güvenlik personelimizin önemli sayıda katılım sağladığını belirterek, benzer konularda eğitimlere devam edileceğini bildirdi.

Eğitim programı, akademik ve idari personel ile öğrencilerimizin katılımıyla başarıyla tamamlandı.